THE STORY

Roses and Butterflies. Ons verhaal is niet zomaar een verhaal, maar het verhaal van zieke kinderen, die wij een stukje plezier willen geven in de vorm van een poppenhuis koffer. 

Het begon met één koffer, voor Mimi, een meisje van 8 jaar destijds, waarbij in 2017 leukemie geconstateerd werd. Vele ziekenhuisbezoeken, opnames, chemo’s, bloedafnames en nog meer wat je een kind niet gunt heeft ze doorstaan. Haar verhaal, levenslust en instelling inspireerde mij om Roses and Butterflies op te richten. Ziekenhuis koffertjes voor ernstig zieke kinderen, zodat ook zij een plek hebben om te spelen en zich terug kunnen trekken in hun eigen droomwereld, in een nare periode. 

 

Ik ben Esther Beekhuis, initiatiefneemster van Roses and Butterflies en het gezicht achter de koffers. Begin 2018 kreeg ik de kans om Roses and Butterflies op te richten, om poppenhuis koffers te realiseren door een enorme gift en hiermee Mimi en haar familie te steunen in hun strijd.  “Bij alle ziekenhuisbezoek kijk je toch automatisch de kamers in en als je daar dan al die zieke kinderen ziet liggen dan raakt dat mijn moederhart." 

Roses and Butterflies wil een lichtpuntje zijn tijdens het grote gevecht dat deze kinderen leveren. Voor hen is het leven niet alleen rozengeur en maneschijn, de toekomst onzeker en zij kunnen niet onbezorgd kind zijn.