SUITCASE #377

Roses and Butterflies maakt poppenhuis koffers voor zieke kinderen, wij willen hen een stukje plezier willen geven in de vorm van een poppenhuis koffer. 

 

Op dit moment zijn er 377 koffers uitgedeeld op de volgende ziekenhuizen:

  • de twee locaties van het Amsterdam UMC,

  • VieCuri Ziekenhuis Venlo,

  • Spaarne Ziekenhuis Haarlem,

  • Ziekenhuis Rivierenland Tiel,

  • Tjongerschans in Heerenveen,

  • Rijnstate in Arnhem,

  • UMCG Groningen,

  • en het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.

 

Er zijn banjerkoffers voor kinderen van 1 – 3 jaar, een koffer met houten blokken. Hier kan je een poppenhuis mee bouwen, erop kauwen en mee gooien, voor zowel jongens als meisjes van 1 - 3 jaar, die zelf een patiëntje zijn of "mee moeten" voor een geliefd famillielid. 


Er is een uitgebreidere variant voor de kinderen van 3 -10 jaar in een jongens en meisjes versie. Her zitten kleine, gedetailleerde, spullen in, kinderen die niks meer in hun mond stoppen kunnen ermee spelen. 

Iedere koffer is handgemaakt en uniek door het persoonlijke schilderij dat erin hangt. Schilderijen gemaakt door kinderen om de ontvanger van de koffer een hart onder de riem te steken. Ook zitten er twee armbandjes in de koffer, om te delen met hun BFF, broer, zus of wellicht een van die lieve verpleegster. 

Op dit moment draait er een pilot in het Rijnstate Ziekenhuis en Isala Ziekenhuis met ons XOXO Journal, een positief couveuse dagboek ontwikkeld i.s.m. een aantal neonatologie verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen, de eerste reacties zijn erg warm en bijzonder.

 

De feedback die we ontvangen uit andere ziekenhuizen is dat de koffers worden voor diverse zaken ingezet, voor broers/ zussen die "mee moeten", voor uiteraard de patiëntjes, maar ook voor trauma verwerking, ouders die opgenomen zijn, voor de broers/ zussen van kindjes op de afdeling Neonatologie, maar ook de de MPM'ers om het vertrouwen te "winnen" van de kinderen voorafgaand of tijdens een opname. 

Roses and Butterflies schenkt de koffer geheel kosteloos.

Lift your eyes and look for Roses and Butterflies. Handmade with love, ready for happiness and joy. Let’s spread some happiness.